当前位置: 主页 > 职称英语 > 卫生类考试辅导

职称英语考试每日一练:卫生类-概括大意

  • 时间:2018-03-19 10:52
  • 作者:外语小编
  • 点击:
  • 题库模考
摘要:小编分享了“职称英语考试经验:3个备考原则”,以供考生参考,更多内容请关注职称英语考试网。

小编分享了“职称英语考试经验:3个备考原则”,以供考生参考,更多内容请关注职称英语考试网

概括大意与完成句子

  Stanford University

  Stanford University, famous as one of northern California’s several institutions of higher learning,is sometimes called "the Harvard of the West." The closeness of Stanford to San Francisco,a city thirty-two miles to the north,gives the university a decidedly cosmopolitan(世界性的) flavor.

  The students are enrolled mainly from the western United States.But most of the fifty states send students to Stanford,and many foreign students study here,as well.And standards for admission remain high.Young men and women are selected to enter the university from the upper fifteen percent of their high school classes.

  Not only because of the high caliber(素质) of its students but also because of the desirable location and climate,Stanford has attracted to its faculty some of the world’s most respected scholars.The university staff has included many Nobel Prize winners such as Dr. Felix Bloch,Dr. Robert Hofstadter, and Dr. William Shockley in physics, Dr. Author Kornberg and Dr. Joshua Lederberg in medicine, and Dr.Paul J.Flory and Dr.Linus Pauling in chemistry.The Russian novelist Aleksandr Solzhenistsyn has been in residence.Stanford’s undergraduate school of engineering and its graduate schools of business,law,and medicine are especially well-regarded.

  What is student life like on "The Farm"? Culturally, the campus is a magnet for both students and citizens of nearby communities.Plays,concerts,and operas are performed in the university’s several auditoriums and in its outdoor theater, where graduations are also held.Several film series are presented during the school year.Guest lecturers from public and academic life frequently appear on campus.In the evenings,many students gather to socialize in the Student Unions coffee house;here the beverages(饮料) and the atmosphere both have a decidedly European flavor.For the sports-minded,the Stanford campus offers highly developed athletic facilities.Team spots,swimming,and track and field activity are all very much part of the Stanford picture.So are bicycling and jogging.

  In addition to financial support from alumni(校友),Stanford receives grants from the government and from private philanthropic(慈善的) foundations.In recent years,government grants have made possible advanced studies in the fields of history, psychology, education,and atomic energy.At present Stanford is carrying out an ambitious building program,financed in part by the Ford Foundations 25 million grant.Recently added to the campus are a new physics building,new school of business,new graduate school of law,new student union,and undergraduate library.

  1、Paragraph 2_________

  A、Colorful Life on Campus

  B、Intelligent Student Body

  C、Excellent Administration

  D、Distinguished Faculty

  E、Substantial Financial Support

  F、Rich European Flavor

  【正确答案】 B

  【答案解析】 文章第二段主要讲的是良好的生源。从第三段第一句话的前半部分也不难看出第二段的大意。

  2、Paragraph 3_________

  A、Colorful Life on Campus

  B、Intelligent Student Body

  C、Excellent Administration

  D、Distinguished Faculty

  E、Substantial Financial Support

  F、Rich European Flavor

  【正确答案】 D

  【答案解析】 文章第三段主要讲的是优秀的师资,其中不乏一些世界知名的学者和各个领域的 诺贝尔奖获得者。

  3、Paragraph 4_________

  A、Colorful Life on Campus

  B、Intelligent Student Body

  C、Excellent Administration

  D、Distinguished Faculty

  E、Substantial Financial Support

  F、Rich European Flavor

  【正确答案】 A

  【答案解析】 文章第四段主要讲的是丰富多彩的校园生活。

>>>>2018年职称英语考试报名时间【点击进入

  4、Paragraph 5_________

  A、Colorful Life on Campus

  B、Intelligent Student Body

  C、Excellent Administration

  D、Distinguished Faculty

  E、Substantial Financial Support

  F、Rich European Flavor

  【正确答案】 E

  【答案解析】 文章第五段主要讲的是来自政府和慈善机构的巨额经济资助。

  5、Stanford University attracts students from _________.

  A、they can find the best students

  B、the university’s academic advancement and physical extension

  C、some of the most distinguished scholars

  D、where a sports meet is held every year

  E、must have been the top students in their classes

  F、must be hardworking

  【正确答案】 B

  【答案解析】 从文章第二段的头两句可以得知,国内外的学生都到此求学。

  6、The faculty of the university boasts some of the world’s_________.

  A、they can find the best students

  B、the university’s academic advancement and physical extension

  C、some of the most distinguished scholars

  D、where a sports meet is held every year

  E、must have been the top students in their classes

  F、must be hardworking

  【正确答案】 C

  【答案解析】 从文章第三段的第一句话可以得知,学校师资中有着世界知名的学者。

  7、The university offers a rich variety of _________.

  A、they can find the best students

  B、the university’s academic advancement and physical extension

  C、some of the most distinguished scholars

  D、where a sports meet is held every year

  E、must have been the top students in their classes

  F、must be hardworking

  【正确答案】 E

  【答案解析】 从文章的第四段可以得知,学校的文化活动丰富多彩。

  8、The development of the university relies to a certain extent on _________.

  A、they can find the best students

  B、the university’s academic advancement and physical extension

  C、some of the most distinguished scholars

  D、where a sports meet is held every year

  E、must have been the top students in their classes

  F、must be hardworking

  【正确答案】 F

  【答案解析】 从文章的最后一段可以得知,学校的发展一定程度上依赖于来自外部的经济资助。

想轻松零基础20小时通过职称英语考试,请》》》点击这里《《《查看详情!

职称英语考试每日一练:卫生类-概括大意

 

职称英语考试报名入口】 【职称英语查询时间
职称英语考试交流群职称英语考试每日一练:卫生类-概括大意

本文链接:http://zcyy.kaoshib.com/wsl/69199.html

(责任编辑:外语小编)

分享到: 更多